Ett smart lås på din postlåda

Image preview

Ett samarbete mellan Premo och Inside The Box gör tidningsbuden till Storstockholms smartaste paketleverantör.

Med hjälp av ett lås som villaägare kan ha på sin postlåda är det enkelt och säkert att både lämna och få paket ur lådan.

– Det är ett tryggt alternativ för att skicka tillbaka returer eller skicka paket hem till någon annan. Och vi kan göra det varje dag året runt, säger Ricard Bring Tellander, försäljnings- och marknadschef på Premo.

Enkelheten gör att du smidigt kan skicka en kvarglömd jacka hem till den som glömt den.

– Du lägger jackan i en påse. Vi ger dig en kod som du skriver på påsen och sedan stoppar du den i din egen postlåda. Inom någon dag är jackan på rätt ställe. Men du kan egentligen skicka vad som helst, bara det får plats i din postlåda, säger Christian Nilsson, marknadschef på Inside The Box.

Att använda tidningsbuden till flera saker gör att transporterna minskar i Storstockholm.

– När våra tidningsbud tar hand om alla paket samtidigt behöver vi inga extra transporter. Dessutom blir alla våra leveranser med tidningsbuden emissionsfria 2023. Det betyder att allt kommer att levereras med elfordon, med cykel eller till fots, säger Ricard Bring Tellander.

– Vi ser att vår lösning möjliggör till mer hållbara leveranser och där passar Premo oss perfekt. Tidningsbuden är ute på sina slingor varje natt och kan både lämna och hämta paket direkt ur lådan. I majoriteten av fall innebär det annars en bilresa till ombud eller till en ”storskåpslösning”. På det här sättet kan e-handeln ta ansvar hela vägen istället för att överlämna ansvaret till slutkonsument för de sista kilometrarna, säger Christian Nilsson.

Den nya tjänsten med smarta lås är nu tillgänglig för alla villaägare i Huddinge, Järfälla och Älvsjö. Och den finns redan på Lidingö.

– 2023 ska den finnas för alla villaägare i Storstockholm, säger Ricard Bring Tellander.