Ny tjänst erbjuder hållbara returer för e-handeln – returtransport kan minskas med upp till 95 procent

Turnr är en ny teknisk plattform som möjliggör för e-handelsbutiker att vid en retur enkelt hitta en ny köpare som är bosatt inom samma upptagningsområde.

Premo når mer än två miljoner stockholmare dagligen. Med Premos starka nätverk för hemleverans kan returpaketet skickas den kortaste sträckan till en ny konsument istället för att – som idag – riskera att skickas 250 mil för att packas om innan den med ytterligare lång transport hittar ett nytt hem.

Det betyder att Turnr och Premo tillsammans med butiken kan minska returtransporten med upp till 95 procent och följande utsläppsminskning. Detta främjar klimatet och dessutom utvecklingen av den cirkulära e-handeln.


- Vi ser detta som ett fantastiskt samarbete. Premos befintliga distributionsnät för morgontidningarna med möjlighet att plocka upp och distribuera paket i samma vända spar tid, pengar och avlastar miljön. Detta löser en av utmaningarna som många last-mile-delivery-företag brottas med, säger Daniel Mattebo, en av grundarna till Turnr.


- Det är med stolthet som Premos tidningsbud fortsätter göra nytta; både vad gäller bekvämligheten med hemleveranser men också att vår distribution är skonsam ur ett klimatperspektiv. Att vi nu även inkluderar en plattform som hanterar returer är ytterligare ett logiskt steg för våra cirkulära tjänster, säger Ricard Bring Tellander, försäljnings- och marknadschef på Premo

Turnr minimerar transporter och utsläpp kopplade till e-handelns returer genom att hitta en ny köpare av returen bosatt i närområdet av den returnerade produkten. Turnr är ett svenskt företag som grundades 2020 med målet att göra e-handeln mer cirkulär. Läs mer om oss på www.turnr.se