Premo sponsrar 100 trappsteg

Image preview

Premo slår ett slag för folkhälsan.

Hemleveransföretaget blir huvudpartner till 100 trappsteg.

–Våra tidningsbud går miljontals trappsteg varje natt. Så det här samarbetet känns helt rätt, säger Premos vd Jan Persson.

Hemleveransjätten Premos många tidningsbud vet nyttan av att gå i trappor. Det gör den ideella organisationen 100 trappsteg också.

Därför är deras nya samarbete något av en perfect match.

–Vi är väldigt glada över att Premo blir vår första huvudpartner. De är verkligen fina trappstegsambassadörer och deras bud är lite av nattens hjältar, säger Jenny Åkervall, grundare av 100 trappsteg tillsammans med Mattias Sunneborn, VM-tvåa i längdhopp på 90-talet.

100 trappsteg vill förbättra folkhälsan genom att få så många som möjligt att gå 100 trappsteg varje dag, resten av livet.

Något som också ligger i linje med Premos ambitioner.

–Vi går i trappor varje natt för att leverera tidningar och paket till stockholmarna. Nu hoppas vi att fler av dem själva börjar gå i trappor, säger Jan Persson.

Premos samarbete med 100 trappsteg innebär bland annat att de varje år ska dela ut ett pris – ”Årets trappinspiratör”. Det sker på Trappans dag där världsstjärnor som Armand Duplantis och Sarah Sjöström, träningspionjären Susan Lanefelt och toppdiplomaten Jan Eliasson medverkade i år.

Premos anställda kommer också att få en årlig föreläsning signerad Mattias Sunneborn, Jenny Åkervall och Mai-Lis Hellénius, professor i hjärt- och kärlprevention vid Karolinska Institutet och ordförande för 100 trappsteg.

Att 100 trappsteg om dagen förbättrar hälsan finns det forskning som visar. Men 100 trappsteg följer också upp sina aktiviteter.

–Vi har ett pågående forskningsprojekt med Karolinska Institutet där vi tittar närmare på vilka hälsoeffekterna man får av att gå i trappor. Vi har även några studenter från GIH, Gymnastik- och idrottshögskolan, som studerar effekterna av våra aktiviteter i olika bostadsområden där vi jobbar för att öka den fysiska aktiviteten. Med Premos stöd får vi möjlighet att nå ut bredare, säger Jenny Åkervall, även hon tidigare elitidrottare med SM-guld i squash.

–Vi har några studenter från GIH, Gymnastik- och idrottshögskolan, som studerar effekterna av våra aktiviteter. Det handlar om alltifrån kulturtrappvandringar till insatser i olika bostadsområden. Med Premos stöd får vi möjlighet att nå ut bredare, säger Jenny Åkervall, även hon tidigare elitidrottare med SM-guld i squash.

100 trappstegs mål att verksamheten ska ha sin utgångspunkt och drivkraft i att skapa en hållbar och hälsosam utveckling i hela Sverige är något som tilltalar Premo.

–Där har vi en samsyn. Vi ska vara en ledande aktör i hållbara leveranser, säger Jan Persson.

För mer information

Jan Persson, vd, Premo, 070-872 60 90, jan.persson@premo.se

Jenny Åkervall, projektledare 100 trappsteg, 070-690 42 79, jenny@100trappsteg.se

Mattias Sunneborn, projektledare 100 trappsteg, 073- 524 02 80, mattias@100 trappsteg.se

100 trappsteg är en ideell organisation som främjar folkhälsan genom att få människor att vardagsmotionera med att gå i trappor. Den grundades av Mattias Sunneborn och Jenny Åkervall.